Logo

Život mezi řádky

Vařila jsem pro Picassa

Vařila jsem pro Picassa

Aubray Camille

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci. Více >

Tištěná kniha 199 Kč 399 Kč - 50 %
E-kniha 288 Kč 339 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci

Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso, vystupující pod falešným jménem. Ondine mu v pronajaté vile připravuje obědy.

Picasso se ocitá na životní křižovatce a tajný pobyt u moře v Provenci mu může jenom prospět. Ondine začíná díky němu objevovat své schopnosti, talent i touhy. Setkání s Picassem ovlivní její život na dlouho dopředu, přestože každý z nich jde dál svou cestou.

New York, současnost: úspěšná hollywoodská maskérka Céline přijíždí na Vánoce domů a dozvídá se od matky, že její babička Ondine kdysi vařila pro Picassa. Pod vlivem náznaků o tajemné rodinné historii se vydává na jih Francie. V omamné atmosféře Azurového pobřeží a za pomoci několika excentrických přátel z kurzu vaření se Céline konečně může otevřít budoucnosti. Objevuje pravdu nejen o sobě a své rodině, ale také odvahu důvěřovat vlastní intuici.

Vařila jsem pro Picassa je čtivý román plný barev a překvapivých dějových zvratů, který vypráví o umění, provensálské kuchyni, rodinných vztazích a síle tvůrčího přístupu k životu. Podmanivý příběh, inspirovaný jediným málo známým obdobím Picassova života, proplétá fiktivní postavy s historickými v kulisách kouzelné jižní Francie.

Náhled knihy

Recenze

Nádherný hřejivý román, který vás nenechá spát a budete chtít vědět tajemství, které se pojí k významnému umělci. Autorka přesně vystihla dějové linie, které se prolínaly. Střídavě vyprávěla z minulosti a hned zase jsem se ocitla v současnosti. Způsob vyprávění mě naprosto uchvátil. Vůbec mě to nečinilo problém. Ba naopak jsem si vždy těšila, jak to bude pokračovat, jak se bude děj vyvíjet dál a kdy konečně bude tajemství kolem obrazu vyřešeno a jak.
Celá recenze na Tvojechvilka.cz

O autorovi

Aubray Camille

Camille Aubray je nositelkou ceny Nadace Edwarda Albeeho. Studovala tvůrčí psaní na University of London v Bloomsbury, kde mezi její spolužáky patřili i takoví budoucí autoři jako Tom Stoppard či Fay Weldonová. Úspěšně absolvovala také výběrový tvůrčí seminář Margaret Atwoodové na Humberově univerzitě v Torontu a se slavnou spisovatelkou se dodnes přátelí. Podílela se na…

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 135×205, 416 stran
Datum vydání: 19. 2. 2018
ISBN: 978-80-7359-543-2

E-kniha

Velikost: 1.52 MB | 1.70 MB | 1.11 MB

Novinky