Logo

Život mezi řádky

Annin útěk

Annin útěk

Corrente Mattia

Anna a Severino jsou spolu přes padesát let. Šťastní. Aspoň tak to Severino vidí až do dne, než Anna bez vysvětlení odejde. Severino to nechápe, čeká na ni a po roce se ji vydává hledat. Putuje Sicílií po místech jejich života jako proti proudu času a objevuje nový pohled nejen na Annu, ale i sám na sebe. Na konci cesty tak možná čeká nový začátek. Více >

Tištěná kniha 297 Kč 349 Kč - 15 %
E-kniha 252 Kč 297 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická návštěva míst, kde spolu s Annou bydleli, ale také cesta v čase, do vzpomínek na klíčové okamžiky jejich společného soužití. Během ní se Severino bude muset vypořádat nejen s mnoha překvapivými skutečnostmi o své nečitelné manželce, jež postupně vyplynou na povrch, ale i s přízraky mužů a žen, kterými se on a Anna mohli stát, kdyby jim okolnosti umožnily rozhodnout se v životě jinak. 
Mattia Corrente vystavěl na malém prostoru hluboký autentický příběh, který se díky vícehlasému vyprávění v několika časových rovinách postupně skládá jako mozaika a zanechává dojem, že přes všechny složitosti má každý doušek života svou jedinečnost a krásu.

Kniha vychází v překladu Sáry Rodové.

Náhled knihy

Recenze

Krásný silný román, který hluboce zapůsobí na vaše emoce.
- Ornella Donna, sololibri.net

Mattia Corrente zdatně pracuje s několika narativními rovinami a až do konce udržuje napětí. Jde o silný příběh, přinášející sicilské vůně a atmosféru. 
- Luigi Oliveto, toscanalibri.it

Dojemný příběh, který vyzývá ke svobodě. 
- Marilena Ferrante, wordnews.it

Tento román je malý klenot i díky tomu, jak pečlivě byl vystavěn.
- Francesca Giannetto,Il Sole24 Ore

Annin útěk je román s nádechem dávných časů a melancholie, ale zároveň je moderní díky svižnému tempu a stylu bez zdlouhavých pasáží.
- Massimiliano Caruso, Il Passa parola dei Libri

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×200, 264 stran
Datum vydání: 15. 6. 2023
ISBN: 978-80-7625-287-5

E-kniha

Velikost: 1.34 MB | 1.20 MB | 0.38 MB

Novinky