Logo

Život mezi řádky

Díky, grazie, merci

Díky, grazie, merci

Sandrel Julien

Co byste udělali s mnohamilionovou výhrou? Osmdesátiletá Gina má velmi neobvyklé řešení. Uvědomí si, že mnoha lidem, s nimiž se v životě setkala, byť třeba letmo, vděčí za to, že je tam, kde je. A tak se rozhodne postupně je všechny vyhledat a osobně jim poděkovat. Peníze, které pro ně má, nejsou nakonec až tak důležité. Velké dobrodružství začíná… Více >

Tištěná kniha 319 Kč 399 Kč - 20 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Gina, půvabná stará dáma italského původu, která žije skromným životem v Paříži, má od určité doby jednu zvláštní slabost, o níž nikdo neví – každý měsíc chodí do kasina hrát na automatech. A jednoho dne vyhraje jackpot…

Přemýšlí, jak se získanými penězi naložit, a dojde ke zdánlivě bláznivému řešení: o peníze se rozdělí s lidmi, kteří v jejím životě sehráli zásadní roli, aniž by to mnohdy vůbec tušili. A tak se Gina bez toho, že by o své výhře nebo úmyslu komukoli řekla, vydává na nejzajímavější cestu svého života…

Když Ginina vnučka Chloé zjistí, že za záhadným zmizením milované babičky je její tajná cesta do New Yorku, vydá se ji hledat. K její malé radosti ji doprovází babiččina potrhlá nejlepší kamarádka Olga, obdařená zvláštním smyslem pro humor a talentem na přitahování groteskních situací.

Tak pro všechny tři ženy začíná nová životní etapa plná nečekaných odhalení, změn, silných emocí i zvratů, které dodávají celému příběhu dynamiku. 
Díky, grazie, merci je neobyčejně čtivý a pozitivně nabitý román úspěšného francouzského spisovatele. 

Vychází v překladu Šárky Belisové.

Náhled knihy

Recenze

Fenomenální, dojemný román, v němž autor prostřednictvím příběhu Giny vzdává hold svým italským předkům. 
– journaldequebec.com 

Citlivý příběh plný smíchu a emocí, u kterého ukápne i pár slz. 
- monaco-matin

Krásný román plný něhy a respektu, života naplněného po okraj a velké lásky! 
– Librairie papeterie du théâtre 

Román Juliena Sandrela je plný elánu a vitality. Je to krásná pohádka, moderní příběh, který vypráví o tíze a sdílení tajemství a připomíná nám, že pro poděkování a úsměv nad životem neplatí věková hranice. Přívětivý příběh plný laskavosti a tolerance. Plný setkání a odhalení. Smíchu, slz a odkazů na historii. 
– Page

Uprostřed hledání původu, sdílení tajemství a vděčnosti nás tento příběh se stejným šarmem jako román Pokoj zázraků vede od smíchu k slzám. Čiré potěšení! 
– France Dimanche

Rodinné vazby, životní volby a mateřství jsou základními tématy nové feel-good knihy Juliena Sandrela. Autorův humor, laskavost i překypující fantazie jsou ukotveny v záměru připomenout památku italských imigrantů a dělníků zmasakrovaných na jihu Francie na konci 19. století. 
– marie france

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 272 stran
Datum vydání: 1. 2. 2024
ISBN: 978-80-7625-290-5

E-kniha

Velikost: 1.36 MB | 1.64 MB | 0.43 MB

Novinky