Logo

Život mezi řádky

Dívka č. 37

Dívka č. 37

Emocemi nabitý příběh dvou generací propojených válkou, srdcem a uměním

Gálvez Christian

Hannah, dívka č. 37. G. Wolf. Jediná rukou vepsaná věta v nalezeném průkazu nacistického vojáka přiměje mladou Hannah pátrat v minulosti. Florencie roku 1944 – kolébka umění se stala svědkem nespočtu krutostí…, ale také naděje v lidské dobro v podobě Gerharda Wolfa, německého konzula, který před nacisty zachránil mnoho životů i uměleckých památek. Více >

Tištěná kniha 319 Kč 399 Kč - 20 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Jeden telefonát. Jeden nalezený průkaz nacistického vojáka. A v něm jedna rukou připsaná věta, jež v roce 2019 v nitru jeho mladé nálezkyně rozpoutá doslova bouři: Hannah, dívka č. 37. G. Wolf.

Jméno Wolf náhle vystoupí na povrch jako základní vodítko. Jeho prostřednictvím se Hannah ponoří do osudu své stejnojmenné babičky, která jako malá prožila druhou světovou válku v nacisty okupované Itálii a tuto rodinnou odyseu své vnučce nikdy nesvěřila.

Minulost a současnost se pro Hannah střetávají v jediném městě: ve Florencii, městě mostů nad řekou Arno, jež se v roce 1944 stalo svědkem krutostí a barbarství páchaných nacisty. Bylo však i místem, kde stateční muži a ženy zachraňovali nejen životy ohrožených Židů, partyzánů a kohokoli, kdo se ocitl ve špatný čas na špatném místě, ale také vzácné umělecké památky a kulturní odkaz.

Pár statečných, kteří do temnoty zuřícího válečnému konfliktu vnášeli pomyslný paprsek světla.
Román překypující vášnivou láskou k životu ve strhujícím tempu vynáší na světlo zapomenutý osud německého konzula v Itálii Gerharda Wolfa a události, jejichž důsledky se i v dnešní době dají vnímat jako varování. Je současně i poctou člověku, který navzdory riziku pomáhal všem kolem sebe a před zničením zachránil také Ponte Vecchio, nejslavnější most ve Florencii.

Náhled knihy

Recenze

„Vzrušující příběh s rychlým spádem – a také nadějné vystoupení proti barbarství.“
– ABC Cultural
„Úžasný příběh. Fascinující román.“
– Muy Interesante
„Dívka č. 37 je román plný dualit a pokládá otázku, zda byste měli zůstat, čím jste, nebo se stát tím, čím byste se stát mohli.“
– La Razón
„Historický román, ve kterém společně s mladou hrdinkou objevíte, jak prožívali druhou světovou válku obyvatelé Florencie, a zamilujete si dalšího ze zapomenutých hrdinů, kteří zachránili mnoho Židů před smrtí – Gerharda Wolfa.“– La huella de los libros

Christian Gálvez umně spojuje fakta a fikci a vytváří děj, který čtenáře naprosto strhne. Po přečtení několika stran už se přistihuje, že googlí jméno Gerhard Wolf, a s překvapením zjišťuje, že to opravdu byl muž z masa a kostí, který využíval své diplomatické umění pro záchranu lidí i majetku. A zase se ponoří zpět do čtení knihy a do odhalování neobyčejného života muže, který by si zasloužil být oslavován stejně jako například Sir Nicholas Winton…Román dívka č. 37 zaujme všechny milovníky historie, potěší však i fanoušky společenských románů a vůbec čtenáře, kteří mají rádi silné příběhy a nebojí se hledat odpovědi na tíživé otázky.
Celou recenzi si můžete přečíst na klubknihomolu.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 126×209, 384 stran
Datum vydání: 8. 10. 2021
ISBN: 978-80-7625-175-5

E-kniha

Velikost: 2.45 MB | 5.67 MB | 1.11 MB

Novinky