Logo

Život mezi řádky

Jak se dědí tajemství

Jak se dědí tajemství

Nečekaně získaný šlechtický titul, anglické panství a zamlčená rodinná historie

O´Nealová Barbara

Když se Olivie po smrti matky stane dědičkou obrovského anglického panství a šlechtického titulu, obrátí se její svět vzhůru nohama. Proč se jí o tom všem matka slovem nezmínila? Olivie pátrá po odpovědích přímo na starobylém sídle i mezi místními pamětníky a postupně odhaluje rodinná tajemství. A tuší, že záchranou panství možná zachrání i sebe… Více >

Tištěná kniha 179 Kč 369 Kč - 51 %
E-kniha 267 Kč 314 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. O svých kořenech neměla do té doby ani ponětí. A tak se, truchlící nad ztrátou milované matky a zároveň zmatená tím, že se tak zásadní věc nedozvěděla přímo od ní, vydává za oceán.

Na anglickém venkově si Olivie připadá cizí a plánuje, že zde pouze vyřídí potřebné formality a co nejdříve se vrátí do Ameriky. Stačí však jediný pohled na dechberoucí panství Rosemere Priory a Olivie hned pochopí, proč se dům, byť zanedbaný a poznamenaný časem, tak často objevoval na matčiných obrazech.

Vždycky si myslela, že ty nádherné zahrady plné růží, rozlehlé pozemky a hluboké lesy jsou jen dílem matčiny fantazie. A nyní tohle čarovné místo plné duchů jejích předků promlouvá i k ní. Není jí vůbec jasné, proč se jí o tom všem matka, s níž si byly tak blízké, nikdy nezmínila.

Začíná tedy sama zkoumat minulost vlastní rodiny a jejího starobylého sídla, ukrytou pod nánosy prachu, za opadávajícími zdmi a alžbětínskými okny porostlými zelenou révou a především ve vzpomínkách místních pamětníků – a přitom postupně odhaluje celou pravdu o tom, proč matka z překrásného domova kdysi dávno odešla.

Olivie se ale musí hlavně rozhodnout, jaká budoucnost čeká Rosemere i ji samotnou. Najde v sobě sílu překonat osobní nepohodlí a těžkosti a přijme výzvu zachránit dědictví, po staletí předávané z generace na generaci?

Nejdříve ze všeho ale musí rozplést nitky vlastní minulosti…

Náhled knihy

Recenze

Co byste dělali, kdybyste zjistili, že jste potomek šlechtického rodu a někde za oceánem na Vás čeká dědictví v podobě polorozpadlého rodového sídla? Na tuto otázku musí nalézt odpověď foodblogerka Olivie... Čtenáře čeká nádherný příběh z anglického venkova, který i přes všudypřítomný déšť a sychravé počasí, zahřeje na duši.
Celou recenzi si můžete přečíst na kniznistripky.cz

„Skvělý styl, úžasné postavy, jídlo, romantika, trocha intrik a dost zvratů na to, aby čtenář setrval ve střehu.“
– Kirkus Reviews

„Usaďte se s čajem a sušenkami a užijte si kouzelné dobrodružství o dědictví anglického panství a cestě k jeho rekonstrukci. Živé popisy a postavy připomínající nejlepší přátele s vámi zůstanou ještě dlouho poté, co tenhle nádherný příběh skončí.“
– Cynthia Ellingsenová, autorka bestselleru The Lighthouse Keeper

„Budete napnutí do samého konce!“
– Nicole Meierová, spisovatelka

„Chytrá kniha Barbary O’Nealové bere čtenáře na zajímavou cestu odkrývající jednu vrstvu překvapení za druhou. Autorka ve svém mistrně propracovaném vyprávění propojuje tajemný příběh, umění, romantiku a zmatek v malebné anglické vísce zasazené v dechberoucí krajině. Nádhera!“
– Patricia Sandsová, bestsellerová autorka

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 126×209, 368 stran
Datum vydání: 5. 8. 2021
ISBN: 978-80-7625-137-3

E-kniha

Velikost: 1.71 MB | 1.71 MB | 1.12 MB

Novinky