Logo

Život mezi řádky

Kde všechno začíná

Kde všechno začíná

Tři sestry. Tři osobnosti. Tři tajemství. Dokáží je sblížit nečekaná odhalení?

Fowlerová Anne Therese

Závěť Marti Gellerové zastihne její tři dcery nepřipravené. Nejenže jim matka zatajila významný fakt ze své minulosti, ale na povrch zároveň vyplouvají i jejich vlastní tajemství. Když se k tomu přidá ještě tajemný Jižan, hodlající koupit jejich rodinnou chatu, mozaika osudových setkání se začíná skládat způsobem, který nikdo z nich nečekal… Více >

Tištěná kniha 359 Kč 449 Kč - 20 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Seznamte se se sestrami Gellerovými: Beck, Claire a Sophie, trojicí silných žen, jejichž ovdovělá matka Marti zanedlouho zemře. Ještě předtím se ovšem postará o to, aby se její skromná pozůstalost rozdělila mezi dcery rovným dílem – včetně částky za letní chatu na ostrově Mount Desert v Maine, která se má prodat.

Nejstarší sestra – Beck, novinářka na volné noze, žije v manželství připomínajícím spíše sourozenecký vztah. Ve skutečnosti její manžel o svém milostném životě cosi znepokojivého tají. Pro Beck je rodinná letní chata zásadní – touží zde uskutečnit svůj životní sen: napsat román.

Prostřední sestra Claire je úspěšná dětská kardioložka, která má od začátku pocit, jako by do rodiny snad ani nepatřila. Je po rozvodu, v zajetí neopětované lásky k nesprávnému muži a pomalu zjišťuje, že byť je srdce její profesí, zdaleka to neznamená, že rozumí jeho fungování ve vlastním životě.

Nejmladší sestra Sophie vede zdánlivě skvělý život – podle Instagramu to vypadá, že je plný úžasné práce, celebrit, módy a sexu. Ve skutečnosti je to ale vratký domek z karet, který se může každou chvíli sesypat.
A když na scénu vstoupí ještě C. J. Reynolds, tajemný Jižan, který má vlastní skrytou minulost, osud chaty v Maine – a sester samotných – nabere úplně jiné obrátky.

O autorce: Therese Anne Fowlerová (1967) vystudovala sociologii, kulturní antropologii a tvůrčí psaní. Její knihy se vícekrát umístily mezi bestsellery The New York Times a USA Today, nejznámější z nich, Z jako Zelda, se v USA dočkala zároveň i filmového zpracování. V nakladatelství Metafora vyšel od T. A. Fowlerové v roce 2019 biografický román Dáma z dobré rodiny.

Vychází v překladu Drahomíry Michnové.

Náhled knihy

Recenze

„Fowlerová píše jako Edith Whartonová současnosti – odkrývá třídní a kulturní předsudky a odhaluje tajemství lásky, touhy a osudu. Kde všechno začíná je strhující příběh lidí, kteří se snaží ze svých životů vyždímat maximum a zároveň čelí nejistotě, jaký by jejich život měl být.
– Willey Cash, bestsellerový spisovatel
 
„Poutavý, čtivý a veskrze zábavný příběh tří sester, jejich minulosti, současných problémů a odhalených tajemství. Román ze současnosti s lehce austenovskými prvky. Přečetla jsem ho jedním dechem.“
– Karen Joy Fowlerová, bestsellerová autorka románu Všichni jsme z toho úplně na větvi
 
Kde všechno začíná odpovídá na potřebu, o níž jsem ani nevěděla, že ji mám – přečíst si laskavý příběh o ženách středního věku, které se vyrovnávají se svými tajemstvími a vzájemnými vztahy. Tento román je zábavný v tom nejlepším slova smyslu.“
– Ann Napolitano, bestsellerová autorka

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×200, 392 stran
Datum vydání: 2. 9. 2022
ISBN: 978-80-7625-242-4

E-kniha

Velikost: 2.26 MB | 2.54 MB | 1.27 MB

Novinky