Logo

Život mezi řádky

Láska a zkáza

Láska a zkáza

McLainová Paula

Příběh vášnivého, bouřlivého vztahu Ernesta Hemingwaye a jeho třetí manželky Marthy Gellhornové. Více >

Tištěná kniha 189 Kč 379 Kč - 50 %
E-kniha 274 Kč 322 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize O autorovi Další informace

O knize

V roce 1937 se osmadvacetiletá novinářka Martha Gellhornová vydává do Madridu, aby podala zprávu o hrůzách španělské občanské války. Osudy obyčejných lidí, lapených v soukolí ničivého konfliktu, se jí hluboce dotýkají. Navíc se nečekavě a bláznivě zamiluje do Hemingwaye, z něhož je tou dobou již žijící legenda. Jejich vztah i kariéra se naplno rozhoří a nakonec se, ve stínu blížící se druhé světové války, vezmou.
 
Martha je nezávislá, neohrožená a ambiciózní válečná korespondentka a tvrdě pracuje, aby zůstala sama sebou, naplnila své poslání a nikdy nežila ve stínu svého muže. Ve chvíli, kdy Ernest v roce 1940 vydává jeden ze svých nejúspěšnějších románů Komu zvoní hrana, však přestávají být rovnocennými partnery. Martha se musí rozhodnout: sleví z vlastních cílů a poddá se omezujícím nárokům postavení manželky slavného spisovatele, nebo si ponechá samostatnost a kariéru, ale ztratí tím milovaného muže. Dilema, které může jim oběma zlomit srdce.
 
Paula McLainová čtenáře již podruhé zavede k životním osudům slavného spisovatele a lamače srdcí Ernesta Hemingwaye. Tentokrát do bouřlivých kulis neklidného válečného Madridu, Finska, Číny, ostrova Key West a Kuby.

Od autorky bestsellerů Pařížská manželka a Létala jsem za sluncem

O autorovi

McLainová Paula

Paula McLainová se narodila v roce 1965 ve Fresnu v Kalifornii. Vůbec to ale neměla v životě lehké. Matka rodinu opustila, když jí byly pouhé čtyři roky, zatímco její otec pobýval opakovaně ve vězení. Paula a její sestry (jedna starší a jedna mladší), tak v následujících čtrnácti letech střídavě trávily život pro změnu v nejrůznějších…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 360 stran
Datum vydání: 7. 11. 2018
ISBN: 978-80-7359-568-5

E-kniha

Velikost: 2.60 MB | 1.93 MB | 1.33 MB

Novinky