Logo

Život mezi řádky

Lež vedle mě

Lež vedle mě

Olsen Gregg

Když se Adam stane svědkem únosu své manželky Sophie, odstartuje to spirálu podezření, paranoie a zneklidňujících odhalení, týkající se nejen neznámých lidí, které potkali na dovolené na odlehlém místě, ale i jich samotných. Všichni totiž mají co skrývat – nejen před cizími, ale především před těmi, vedle nichž každý večer uléhají do postele. Více >

Tištěná kniha 199 Kč 399 Kč - 50 %
E-kniha 288 Kč 339 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Adam a Sophie Warnerovi přijíždějí se svou tříletou dcerou strávit prodloužený víkend na pobřeží přírodní rezervace Hood Canal ve státě Washington. Tři historické chatky přímo u vody, dokonalé místo jako stvořené pro rodinnou relaxaci. A možná i pro oživení jejich trochu ochladlého manželství.
Hned první den ráno vezme Adam dcerku na loďku na lov krabů a ústřic, kterými je oblast vyhlášená.  Jenže když jsou více než sto metrů od břehu, ozve se výkřik a oni jen bezmocně sledují, jak  Sophii přímo u chatky přepadl neznámý cizinec a táhne ji pryč. Nemohou jí nijak pomoct ani nedokážou útočníka identifikovat. Sophie beze stopy zmizí.
Únos měl další svědky. Jejich sousedka Teresa z vedlejší chatky, hlídající zde svá dvě vnoučata, zaslechla křik a stařík, který zrovna venčil psa, dokonce všechno z  dálky viděl. Sousedé ze třetí chatky, Kristen a Connor Mossovi, ale o únosu nevědí nic víc, než co slyšeli ve zprávách, alespoň to tvrdí.
Adamovou záchranou se stává jeho dávná přítelkyně z mládí, místní policejní vyšetřovatelka Lee Husemannová, která udělá všechno, aby Sophii našla, nebo  na to Adam přinejmenším spoléhá.
Zatímco Lee dává dohromady jednotlivé dílky matoucí skládačky, Adamova paranoia roste a životy všech aktérů se nečekaným způsobem proplétají v jeden znepokojivý obraz, ve kterém nic nemusí být, jak to na první pohled vypadá.
Zdá se totiž, že všichni mají co skrývat.
Před cizími lidmi, ale především před těmi, vedle nichž každý večer uléhají do postele.
 

Náhled knihy

Recenze

Kromě toho, že různé kapitoly vypráví čtyři postavy zapojené do příběhu (Adam, Lee, Kristen, Connor), vyžaduje autor od svých čtenářů  bystrost také ohledně orientace v čase. Čtenáři je předložena mozaika střípků události z minulosti, které ho mohou nasměrovat k určení motivu Sophiiny vraždy a jsou vsunuté do „aktuálního“ dění řešení případu.Gregg Olsen dokázal zapracovat spoustu většího i menšího temného zla do všednosti života a naopak řadu běžných očekávání obrátit v naivitu.
Celá recenze na lacultura.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 384 stran
Datum vydání: 13. 5. 2021
ISBN: 978-80-7625-149-6

E-kniha

Velikost: 1.81 MB | 1.68 MB | 1.05 MB

Novinky