Logo

Život mezi řádky

Mrchožrouti

Mrchožrouti

NENÁVIST se stupňuje

Jonsson Magnus

Sídlo banky SEB ve Stockholmu se ocitne pod palbou odstřelovačů. Před budovou zůstane ležet několik mrtvých, ale pachatelé uniknou. Stalo se snad Švédsko dějištěm dalšího teroristického útoku? Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson mezi oběťmi brzy nacházejí nečekanou souvislost, na jejímž základě je k případu přizvána také Linn Ståhlová... Více >

Tištěná kniha 179 Kč 399 Kč - 55 %
E-kniha 288 Kč 339 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Kam až může zajít člověk, který cítí hlubokou nenávist?

Sídlo největší skandinávské banky SEB ve Stockholmu se jednoho podzimního odpoledne ocitne pod palbou odstřelovačů. Série výstřelů zaměřená na civilisty ustane stejně rychle, jako začala. Na schodišti před budovou leží několik mrtvých. Poprava za bílého dne.

Policii se i přes okamžitý zásah nedaří střelce dopadnout a motiv chladnokrevného útoku zůstává tajemstvím. Novinové titulky ale, zdá se, mají jasno – hlavní město Švédska se stalo terčem dalšího teroristického útoku.
Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson jsou nejprve s tímhle vysvětlením zajedno, když ale začnou případ rozplétat, zjistí, že oběti spojuje jedno – všechny pracovaly v bance ve stejném oddělení. Kdo a proč je ale zabil? Existuje mezi nimi společných znaků víc?

Na Rickardovo přání je k vyšetřování přizvaná expertka na šifrování a bývalá aktivistka Linn Ståhlová, aby prozkoumala počítače obětí. A informace, jež odhalí, celým případem pořádně zamíchají.

Linn vytuší, že by do toho mohla být zapletená skupina pravicových extremistů, kterou už jednou konfrontovala, a začíná pátrat na vlastní pěst, aby své podezření potvrdila. Čím hlouběji se dostává, tím více odhaluje ze spirály násilí, únosů a korupce v propletené síti velkých firem a institucí – a je jí čím dál jasnější, že staří nepřátelé si s ní ještě nevyřídili všechny účty.

Ve volném pokračování thrilleru Muž, který si hrál s panenkami se Magnus Jonsson zaměřuje nejen na dramatické vyšetřování masové vraždy, ale opět se dotýká aktuálních společensko-politických témat, hýbajících současným Švédskem, jako je kvalita privátní sociální péče, sílící pravicový extremismus, jeho napojení na byznys, ale také toho, jak je těžké něco takového dokázat.

Náhled knihy

Recenze

„Vrcholem Mrchožroutů je bezpochyby možnost dalšího setkání s Linn Ståhlovou, protože ji mám vážně ráda.“
– Annika, alkb.se

„Magnus Jonsson píše s nadšením a má velkolepý záběr s jistým politickým podtónem, který jsme mohli zaznamenat už v jeho debutu Muž, který si hrál s panenkami.“
– DAST magazine

„Magnus Jonsson je vynikající spisovatel! Zasazení a popisy jsou tak živé, že jsem si připadal, jako bych se opravdu nacházel ve Stockholmu o pěkném jarním dni. Rozhodně si přečtu další knihu série.“  
– A Bokaholic Swede

„Poutavý, takřka filmový příběh, který mi naprosto vzal dech.“
– Dagensbok

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 416 stran
Datum vydání: 3. 5. 2021
ISBN: 978-80-7625-122-9

E-kniha

Velikost: 1.83 MB | 2.51 MB | 1.04 MB

Novinky