Logo

Život mezi řádky

Mrs. Poe

Mrs. Poe

Cullenová Lynn

Zakázaná láska k autorovi Havrana může být nebezpečná. Více >

Je nám líto, ale tato kniha je bohužel vyprodaná
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Píše se rok 1845. Edgar Allan Poe, autor Havrana a jiných temných básní i strašidelných příběhů, je hvězdou newyorské společnosti. A zatímco New York, posedlý vším senzačním, se zamiloval do něho, slavný spisovatel propadl zničující lásce k nesmělé básnířce Frances Osgoodové. Bohužel je však ženat, se svou vlastní sestřenicí, Frances je zase vdaná za malíře, zaneprázdněného věčnými milostnými aférami. Přijměte pozvání do časů, kdy se po Broadwayi projížděly kočáry a v salonech zbohatlíků se pod světly plynových lamp předváděly luxusní róby, recitovala poezie a probíraly všemožné skandály. „Fascinující, sugestivní výlet do rozervaných duší z dob rozkvětu americké literární společnosti.“ Frances je proti svým citům bezmocná… a nedokáže se bránit ani zničujícímu veřejnému mínění, když jejich láska vyjde najevo. Ocitá se na nebezpečném území a brzy zjistí, že nejde jen o pověst, ale přímo o život. Těžce nemocná Poeova žena se svého muže nechce za žádnou cenu vzdát… Jako bychom se ocitli v jedné z hororových povídek hlavního hrdiny., věrný a něžný přítel až do konce.

Recenze

Po přečtení pár stran jsem šokovaně koukala. Netušila jsem, co od knihy očekávat, ale to co mi kniha dala, bylo excelentní. Styl psaní autora byl úžasný a dokonale vtáhl do děje. Napíná čtenáře, co se jen dá a nenechá je nudit se. Zvláštní důraz na názory a rozhovory určitě schvaluji. Je to příjemné zpestření a to nemluvím o úžasně vykreslené době, do které byl děj zasazen. Vše jsem měla před očima, jen se do té doby přenést.
Celá recenze na Knihy-v-srdcich.blogspot.com

O autorovi

Cullenová Lynn

Uznávaná autorka více než patnácti knih pro děti a mladé čtenáře, se narodila v roce 1955 ve Fort Wayne v Indianě. Na Indianské univerzitě pak obdržela titul bakaláře v oboru školství. Po ukončení studií se vdala a přestěhovala se do Atlanty, kde strávila několik let péčí o svoji rodinu. Jen co však děti odrostly, začala…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 376 stran
Datum vydání: 26. 1. 2015
ISBN: 978-80-7359-434-3

Novinky