Logo

Život mezi řádky

Pohlednice z Paříže

Pohlednice z Paříže

Jediné rozhodnutí dokáže změnit celý život

Brownová Alex

Když se Annie naskytne možnost navštívit pařížský byt své sousedky, netuší, že tím má její život nabrat nečekaný spád. V bytě totiž objeví deníky anglické sestřičky, která se do Francie vydala v roce 1917. Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel se pouští po jejích stopách a zjišťuje, že vše nemusí být, jak se na první pohled zdá. Více >

Tištěná kniha 319 Kč 399 Kč - 20 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Píše se rok 1917, Evropou zmítá první světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani o desítky let později, když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na záchranu. Komu však v tomhle novém, nebezpečném světě může věřit?

V roce 2019 do Paříže přijíždí Annie Lovellová, jež bez rozmýšlení skočila po možnosti navštívit byt, který ve městě zdědila její londýnská sousedka. Vedle příjemného vytržení z každodenního života tam na ni čeká i překvapení, které možná změní celý její život – podaří se jí totiž objevit Beatriciny skryté deníky.

Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel skládá dohromady mozaiku dávných událostí, jež Beatrice uvedla do chodu… a které ještě stále čekají na své završení.

Náhled knihy

Recenze


POHLEDNICE Z  PAŘÍŽE je ideální dovolenkovou odpočinkovou četbou, pokud si chcete užít na dovolené pár chvilek s příjemnými hrdiny, toulat se chvíli malebnými pařížskými uličkami a snažit se přijít na kloub jednomu tajemství, je tato kniha jasnou volbou.
Celá recenze na knižnístřípky.cz

Opravdu typické čtení pro ženy. Ale je to nepochybně boží čtení pro všechny kategorie žen. Knihu mohu jen doporučit, moc jsem si ji užila. Nádherná čeština (zřejmě je nutné smeknout před překladatelkou – nebo byla předloha zcela výjimečná), absence vulgárnosti, velice neagresivně, spíš v nutných náznacích,  popsané ty horší momenty  z frontového lazaretu první války. A hlavně tentokrát jsou mistrně zvládnuty vstupy z minulosti – a to čtením nalezených deníků a dopisů. Moc zdařilé.
Celá recenze na knižnítoulky.cz

„Mistrovské dílo.“
–Melanie Blake, autorka románu Mrchy

„Strhující příběh, který si zamilujete.“
–  Jill Mansell, autorka knih Ty a já, navždy a Tohle může všechno změnit

„Nemohla jsem to odložit.“
– Lesley Pearse, autorka knih Společnice a Dům na druhé straně ulice

„Podmanivý román, který vám ukradne srdce.“
– Cathy Bramley, spisovatelka

„Vřelý a procítěný příběh o lásce, přátelství a následování svého srdce.“
– Milly Johnson, autorka knihy Trojitý zása

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 126×209, 352 stran
Datum vydání: 21. 4. 2022
ISBN: 978-80-7625-226-4

E-kniha

Velikost: 1.56 MB | 1.93 MB | 0.83 MB

Novinky