Logo

Život mezi řádky

Poledne u Tiffanyho

Poledne u Tiffanyho

Heronová Echo

Dosud nezveřejněný příběh umělecké designérky Clary Wolcottové. Více >

E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

TAJEMSTVÍ SVĚTOZNÁMÝCH TIFFANYHO LAMP
Dosud nezveřejněný příběh umělecké designérky Clary Wolcottové.
 
V létě 1888 vstoupila do manhattanské kanceláře slavného Louise Tiffanyho kurážná mladá umělkyně Clara Wolcottová, aby jej požádala o místo designérky.

Celá léta zůstávala její role v mnohamilionové Tiffanyho říši skleněné krásy jedním z nejstřeženějších tajemství. Tajemstvím tak výbušným, že když bylo odhaleno, mezinárodní umělecký svět úžasem jen zalapal po dechu.

Tiffanyho proslulé lampy, velkolepá mozaiková okna a tisíce dalších nádherných předmětů totiž vůbec nejsou jeho vlastním dílem, jak byl celý svět donedávna přesvědčený. Věřili bychom tomu všichni dodnes, kdyby Clařin hlas po více než sto letech nezazněl z nečekaně nalezených dopisů… Barvitá dobová mozaika nás jako kouzlem přenese časem. Jako bychom se náhle sami procházeli po Manhattanu a viděli ho právě takový, jaký býval.

Náhled knihy

Recenze

Román Poledne u Tiffanyho je nádherný román, do kterého se okamžitě zamilujete. Čte se lehce, vklouznete do něj jako do oblíbených papučí. 
Je to barvitý příběh plný emocí, lásky, vášně a umění. Přímo si říká o zfilmování. Zároveň podává pohled na životní úděl žen na přelomu 19. a 20. století.
Celá recenze na Knihomilka.blogspot.com

O autorovi

Heronová Echo

Je nejen majitelkou nakladatelství nesoucího její jméno, ale také výborně prodávanou autorkou osmi románů s nejrůznější tematikou. Její čtenáři si oblíbili zejména sérii tajemných příběhů se zdravotní sestrou Adele Monsarratovou v hlavní roli. Poledne u Tiffanyho je jejím prvním historickým dílem. Se svým manželem Stevenem Vermillionem žije v San Francisku, odkud se často vydávají na…

Další informace

E-kniha

Velikost: 3.77 MB | 4.18 MB | 1.40 MB

Novinky