Logo

Život mezi řádky

Prokletí hrobky

Prokletí hrobky

Paulová Gill

Krásná lady Evelyn Herbertová vyrůstala na zámku a celý život měla předem nalinkovaný. Překvapivě však opustila svět večírků a pohodlí kvůli snu stát se archeoložkou. Snu, jenž se jí splnil, když jako první vkročila do Tutanchamonovy hrobky. Nejlepší okamžik jejího života se ale proměnil v noční můru, když se na ni snesla pověstná kletba… Více >

Tištěná kniha 359 Kč 449 Kč - 20 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeRozhovor Další informace

O knize

Lady Evelyn Herbertová, krásná a oblíbená dcera lorda Carnarvona, se měla především výhodně vdát. Ona však toužila po něčem jiném. Opustila svět bálů a sňatků z rozumu a spolu s otcem se vydala do egyptské pouště v naději, že se stane archeoložkou a bude pracovat po boku Howarda Cartera. Ten sen se jí splnil.

Egypt jí jednu lásku dal a o druhou ji připravil. První byl její budoucí muž, druhou milovaný otec. V roce 1922 tam prožila podle vlastních slov „nejskvělejší okamžik v životě“, když jako první vstoupila do čerstvě objevené Tutanchamonovy hrobky. Její život však od onoho okamžiku nabral temnější směr. Série tragédií v jejím okolí, která následovala, ji nezlomila, dala ovšem vzniknout mýtu o faraonově kletbě, který ji v různých podobách provázel po celý život.

Zestárlá Eve se po mrtvici v roce 1972 rozpomíná na události svého mládí. Částečně jí v tom pomáhá i egyptská archeoložka pátrající po osudu artefaktů z Tutanchamonovy hrobky. Co když ale její otázky nejsou tak nevinné, jak se zdají? Dokáže milující manžel chránit Eve až do konce?

Vychází v překladu Diny Podzimkové.

Náhled knihy

Rozhovor

Jsou kletby skutečné? A jak by vypadal seriál Sex ve městě zasazený do 20. let? Na to a mnohem víc odpovídá spisovatelka Gill Paulová. Více informací

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×200, 320 stran
Datum vydání: 3. 8. 2022
ISBN: 978-80-7625-236-3

E-kniha

Velikost: 1.84 MB | 4.02 MB | 1.02 MB

Novinky