Logo

Život mezi řádky

Robert Schumann: Hudba pro Kláru

Robert Schumann: Hudba pro Kláru

Subercaseauxová Elizabeth

Osud geniálního skladatele Roberta Schumanna a jeho životní lásky Kláry. Román o vášni, šílenství a hudbě. Více >

Je nám líto, ale tato kniha je bohužel vyprodaná
O knize O autorovi Další informace

O knize

Příběh, který napsala pravnučka Kláry a Roberta Schumannových. Když se setkali poprvé, byla Klára Wiecková téměř dítě a Robert Schumann začínající osmnáctiletý hudebník, který se přišel učit k jejímu otci. V zběsilém víru koncertních turné se pak jejich společný jejich život řítí světovými pódii a sály, množstvím hotelů a cizích zemí a měst.

Paříž, Moskva, Petrohrad, Vídeň, Praha… Večeří s carskou rodinou, kolem nich víří slavné osobnosti, hudební velikáni. Paganini, Mendelsohn, Schubert, Chopin, mladý skladatel jménem Bedřich Smetana… ale také nesmrtelní literáti – Goethe, Heine, George Sandová. A Johannes Brahms, věrný a něžný přítel až do konce.

Náhled knihy

O autorovi

Subercaseauxová Elizabeth

Elizabeth Subercaseauxová se narodila v roce 1945 v Chile, ale nyní žije v Pensylvánii. Už jako sedmnáctiletá psala coby novinářka v chilském undergroundu a dnes je právě ve své rodné zemi slavnou a nejprodávanější autorkou. Všechny její romány se dočkaly mezinárodního úspěchu a sklidily vynikající recenze. Je držitelkou několika cen a autorkou bestsellerů, více než dvaceti knih,…

Další informace

E-kniha

Velikost: 2.79 MB | 2.15 MB | 0.68 MB

Novinky