Logo

Život mezi řádky

Slon

Slon

Suter Martin

Napínavý román o světě, ve kterém žijeme, o lidech na okraji společnosti i těch, co spekulují s velkými penězi. Více >

Je nám líto, ale tato kniha je bohužel vyprodaná
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Napínavý román o světě, ve kterém žijeme, o lidech na okraji společnosti i těch, co spekulují s velkými penězi

Malý růžový slon, který ve tmě svítí. Pro někoho zázračná okouzlující bytost, pro jiného, kdo zná genetickou formuli, i potenciální zdroj bohatství. Jednoho dne se objeví v jeskyni, kde přespává bezdomovec Schoch.

Odkud tento zvláštní tvor pochází a jak vznikl? To ví jen několik málo lidí. Každý má s miniaturním slonem jiné úmysly a sleduje vlastní cíl. Například Kaung, barmský zaříkávač slonů, jenž provázel jeho zrození, věří, že musí být chráněný. Chráněný ano, ale patentem, myslí si naproti tomu genový inženýr Roux.

Děj románu rychlým tempem přechází z genové výzkumné laboratoře a malého cirkusu, kde se slon narodil, do prostředí městských bezdomovců, přes úkryt ve vile nad Curychem až do Myanmaru v jihovýchodní Asii, kde jsou sloni posvátní.

Slon se od prvního vydání v únoru 2017 drží v čele žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel.

Náhled knihy

Recenze

Kniha by neměla uniknout všem nadšencům slonů. Detaily vztahující se k tomuto oblíbenému chobotnatci určitě budou bavit. Zároveň jde o zajímavý příběh s akčními prvky, který nebude nudit. A ten závěr, ten jsem nečekala.
Celá recenze na Databazeknih.cz

Kniha se četla úplně sama, všechno postupuje opravdu svižně a lehce se začtete tak, že se nemůžete odtrhnout. Já sama jsem přečetla knihu během pár dní. Hodně se mi hlavně líbil popis chování malého slona. Kvůli tomuhle získává příběh krásu a roztomilost, díky čemuž si u knihy úžasně odpočinete. Doporučuju určitě hlavně na špatnou náladu. Po přečtení toho, jak malý sloník opustí košíček, svítí a cucá malíček, protože má hlad, se prostě rozplynete. :)) Já rozhodně knihu asi budu vytahovat a číst víckrát, když si budu chtít vylepšit den. :)
Celá recenze na Days-of-daysy.cz

O autorovi

Suter Martin

Narodil se v roce 1948 v Curychu. Pracoval až do roku 1991 jako reklamní textař a kreativní ředitel. Pak se rozhodl stát spisovatelem na volné noze a dosáhl mezinárodního úspěchu v různých oblastech: jako autor sloupků Business Class, scénárista a samozřejmě jako autor úspěšných románů Malý svět, Kuchař nebo naposledy Montecristo. Od roku 2011 kromě…

Další informace

E-kniha

Velikost: 2.22 MB | 1.47 MB | 0.74 MB

Novinky