Logo

Život mezi řádky

Zaříkávačky

Zaříkávačky

Dokážou léčit holýma rukama, ale ne všechno je v jejich moci...

Valentini Emanuela

Lékařka Sara se po letech a s dávným traumatem v srdci vrací do starobylé vesničky uprostřed italských Apenin. Brzy je nedobrovolně vtažena do místních pověr i tragických událostí. Zmizení malé zaříkávačky a Sařino nutkavé úsilí ji nalézt odhalí sérii dalších zmizení, a Sara tak čelí nejen vlastnímu stínu, ale možná i skrytému psychopatovi. Více >

Tištěná kniha 149 Kč 379 Kč - 61 %
E-kniha 258 Kč 322 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Lékařka Sara Romaniová se po letech vrací do starobylé vesničky Borgo Cargo v srdci emilských Apenin, kde žije její babička a kde se setkává nejen s kamarády z dětství, ale také se vzpomínkami, které by raději nechala pohřbené v minulosti.

Když zmizí jedenáctiletá Rebecca, shodou okolností poslední zaříkávačka, s kterou se Sara krátce předtím setkala, lékařka po ní začne umanutě pátrat a přitom odkrývá sérii záhadných zmizení několika místních dívek. Sara si nehraje na detektiva z nudy či pro zábavu, je poháněna nutkavou vnitřní potřebou vykoupení. A záhy zjišťuje, že není jediná, kdo něco skrývá a kdo žije v zajetí minulosti.

Zaříkávačky nabízejí skvělé tempo vyprávění plného překvapivých zvratů. Jejich kvalita spočívá hlavně v sugestivní atmosféře méně známých končin Itálie, kde se střetává pokrok s tradicí, představovanou postavami lidových léčitelek – zaříkávaček, a v lidském rozměru i v autentickém vyznění hrdinky, kterou její impulzivní rozhodnutí často přivádějí do svízelných situací. Sara Romaniová není postava, která chce, abychom se s ní ztotožnili, nýbrž ta, která čtenáři umožní, aby jí uvěřil a pochopil ji.

Nadějná spisovatelka Emanuela Valentini spojila v napínavém psychologickém thrilleru Zaříkávačky tajemství, zločin a trauma z minulosti.

Náhled knihy

Recenze

ZAŘÍKÁVAČKY jsem hltala a ani nedýchala a dost často jsem měla krásně nepříjemný pocit v zádech. Knihu doporučuji všem, kteří si zamilovali knihy o našich žítkovských bohyních a jejich mysl je přístupná starým tradicím, byť poněkud pohanského rázu.
Celou recenzi si můžete přečíst na Knižní střípky

„Originální thriller plný překvapivých zvratů a skvěle vykreslených postav, z nichž každá má vlastní úlohu, vlastní tajemství, jež musí dobře střežit, a vlastní neduh, který je třeba uzdravit. Úchvatné jsou i popisy míst, na nichž se příběh odehrává, lesa, který je živý a čarovný, který chrání i ohrožuje.
– Thriller Café

Zaříkávačky se čtou jedním dechem díky silným emocím, jimiž je příběh nabitý, a prostřednictvím vodopádu událostí, které spolu s hlavní hrdinkou – lékařkou ponořenou do světa, jenž se ne vždy řídí pravidly vědy– bude prožívat i čtenář až do závěrečného rozuzlení, které je jako v každém dobrém thrilleru šokující.
– Wired

„Mistrně vystavěný thriller, který čtenáře okamžitě pohltí a ani na chvíli ho nenechá se nudit.
– Frasix

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 368 stran
Datum vydání: 3. 6. 2021
ISBN: 978-80-7625-161-8

E-kniha

Velikost: 1.85 MB | 2.11 MB | 0.74 MB

Novinky