Logo

Život mezi řádky

Ztracená kapitola

Ztracená kapitola

Bishop Caroline

Osmdesátiletá umělkyně Flo už od života příliš nečeká. Když ale zjistí, že její bývalá nejlepší kamarádka vydala knihu o jejich dávném přátelství, odhodlá se ji vyhledat a zjistit, co se před více než šedesáti lety postavilo do cesty jejich plánu na společný útěk z francouzského penzionátu. Román o přátelství a odvaze začít znovu. Více >

Tištěná kniha 359 Kč 449 Kč - 20 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Anglie, současnost: Osmdesátiletá umělkyně Florence Carterová je se svým životem spokojená. Dny na sklonku života tráví tvorbou rafinovaných linorytů ve společnosti kocoura, psa a mladé sousedky Alice, tiché a úzkostné dívky. Když ovšem Flo zjistí, že její dávná ztracená přítelkyně vydala knihu o letech společně prožitých ve francouzském penzionátu, cítí povinnost odhalit roušku tajemství z minulosti a vydává se v doprovodu Alice a její matky do Francie. Po příjezdu do Lyonu se však hluboko zasutá pravda ukáže jako příliš těžké břemeno.

Francie 1957: Florence a Lili se setkávají v poválečném Lyonu jako svěřenkyně přísně vedeného penzionátu pro dívky. Flo je ostýchavé děvče z Anglie, od něhož se očekává úspěšný vstup do společnosti a pak i výhodný sňatek. Lili je její pravý opak – suverénní Američanka se svobodnou duší, plná touhy po dobrodružství. Navzdory všemu se z dívek stanou nerozlučné kamarádky, jejichž vzájemná náklonnost slibuje přátelství na celý život… než je od sebe oddělí nečekaná zrada. 

Ztracená kapitola je palčivý, emocemi nabitý román o síle přátelství. Jeho poselstvím je zpráva, že nikdy není pozdě rozepsat nový příběh.

Kniha vychází v překladu Marie Frydrychové.

Recenze

Radostný, půvabně vystavěný román o tom, jak uniknout z pout minulosti a žít naplno.
Rachel Hore, autorka románu Zahrada vzpomínek
 
Překrásně vystavěný, hřejivý příběh o přátelství a odpuštění. Připomíná, jak důležité je věřit v sebe sama, i když to právě považujeme za nemožné, a že nikdy není pozdě na nápravu, nejen pro ty, jež milujeme, ale i pro nás samotné.
.– Genevieve Graham, autorka knihy The Forgotten Home Child
 
Caroline Bishop je vynikající vypravěčka! Dokáže vytvořit postavy, které na stránkách ožívají, a nádherně vystihuje přátelství mezi ženami. Laskavý, moudrý a inspirativní román, po jehož dočtení mi zůstal úsměv na tváři. 
Caroline Scott, autorka knihy Fotograf ztracených 

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 328 stran
Datum vydání: 15. 6. 2023
ISBN: 978-80-7625-259-2

E-kniha

Velikost: 1.94 MB | 2.28 MB | 0.65 MB

Novinky