Logo

Život mezi řádky

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí

Kermel de Eric

Vstupte do Knihkupectví na Bylinkovém náměstí a vyberte si svůj příběh… Natálie a Nathan ve svých padesáti nutně potřebují změnu. Přestěhují se z Paříže do městečka na jihu Francie, kde si Natálie splní sen a koupí knihkupectví. Z jejího obchůdku se brzy stane oáza, kam si zákazníci chodí nejen pro knihu na míru, ale také pro pohlazení po duši. Více >

Tištěná kniha 223 Kč 279 Kč - 20 %
E-kniha 190 Kč 237 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeTipy z redakce Další informace

O knize

Iniciační cesta do země knih začíná…

Natálie a Nathan vychovali dvě děti a ocitají se ve věku, kdy je důležité společně začít novou životní etapu, a tak se rozhodnou pro odvážný krok – opustí Paříž a zamíří do půvabného středověkého městečka Uzès na jihu Francie, kde Natálie, původně profesorka francouzštiny, koupí malé knihkupectví. Tím si splní svůj dávný sen – žít mezi knihami.

Se svou velkorysostí, empatií a životním elánem dokáže Natálie rychle porozumět všem, kdo vcházejí do dveří jejího obchůdku. Stává se jejich důvěrnou posluchačkou a svého druhu „apatykářkou“, která namísto léčivých bylin a čajů ordinuje svým „pacientům” knihy na míru. 

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí ožívá příběhy Natáliiných zákazníků – ať už to je mladá dívka Cloé s velmi přísnými rodiči, která si touží rozšířit literární i životní obzory, neúnavný cestovatel Filip nebo pošťák Arthur, který sní o životě herce… Majitelka knihkupectví v Uzès naslouchá citlivým příběhům plným něhy, humorným i smutným životním historkám a svým zákazníkům vždy ráda doporučí, která kniha je pro ně právě teď ta pravá. Z kouzelného knihkupectví na náměstí s platany na vás dýchne atmosféra půvabného jihofrancouzského městečka, kde z každé všední drobnosti čiší vyhlášené francouzské umění žít neboli „joie de vivre“.

Vyprávění Érica de Kermel je poctou knihám, čtenářům a knihkupcům. Knihy a vztahy k nim jsou součástí příběhu, který je plný odkazů na známé i méně známé knížky, mezi nimiž si určitě vyberete tu svou.

Náhled knihy

Tipy z redakce

První kapitola z knihy Knihkupectví na Bylinkovém náměstí: "NATÁLIE Aneb jak jsem změnila svůj život Náhlá ztráta paměti. Může se to stát jednou, dvakrát za život. Člověk najednou dočasně ztratí paměť. Zachová si schopnost uvažovat, ale neví, kde je, co dělal předtím, nebo jaké je datum. Není to závažné; může to trvat jen několik hodin.... Více informací

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 264 stran
Datum vydání: 9. 7. 2019
ISBN: 978-80-7625-059-8

E-kniha

Velikost: 4.45 MB | 4.32 MB | 2.33 MB

Novinky