Logo

Život mezi řádky

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Auci Stefania

Velkolepý i niterný příběh o cestě k úspěchu a moci jedné z nejbohatších italských rodin. Tři generace cílevědomých, mocichtivých mužů a vzpurných i oddaných žen a jejich vzestup ze skromných poměrů přes budování obchodního impéria a vstup do politiky až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti Více >

Tištěná kniha 339 Kč 399 Kč - 15 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeTipy z redakce O autorovi Další informace

O knize

Mezinárodní bestseller sleduje cestu proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až po vzestup na vrchol sicilské společnosti.
Od počátku 19. do poloviny 20. století se rodina Floriů podílela na utváření novodobé Sicílie. Floriovi byli nejen cílevědomí, ambiciózní a odhodlaní podnikatelé, ale také vizionáři a patrioté, kteří přestupovali společenské předsudky a kultivovali prostředí kolem sebe.
V roce 1799 odcházejí Paolo a Ignazio Floriovi ze zemětřesením zničené Bagnary do Palerma s úmyslem uskutečnit tu svůj sen o lepším životě a v sicilském městě si otevírají krámek s kořením. Po předčasné bratrově smrti přebírá vedení „apatyky“ mladší Ignazio. Během deseti let dokáže ztrojnásobit hodnotu i objem aktivit podniku a zároveň vychovává Paolova syna Vincenza. A ten, když se ve třiceti stává výhradním dědicem rodinné firmy, expanduje dál.
Vincenzo podřizuje svůj osobní život vyšším cílům a podnik úspěšně přetváří do obrovského obchodního impéria. Vyrábí vyhlášené marsalské víno, proniká do rybolovu a konzervárenství tuňáka, věnuje se těžbě síry, bankovnictví, zakládá paroplavební společnost, stává se dokonce italským senátorem. Jméno Florio brzy vzbuzuje respekt po celém Palermu…
Jenže vizionářství, obchodní talent, dravost, železná vůle a neústupnost Floriových – mužů i žen – nese nejen úspěch, ale i jeho odvrácenou stranu: závist, intriky, citovou tvrdost, oběti v osobním životě. Na velkém plátně sicilských dějin se tak odehrává niterný příběh členů výjimečné rodiny, v němž se až příliš často sváří touha po úspěchu a moci s touhou po štěstí a lásce. 
Kniha se po vydání v Itálii v roce 2019 stala největším bestsellerem roku s více než 500 000 prodanými výtisky.

 

Náhled knihy

Tipy z redakce

Přečtěte si ukázku z velkolepého pravdivého příběhu o cestě k bohatství a moci jedné z nejbohatších italských rodin. Více informací

O autorovi

Auci Stefania

Stefania Auci se narodila v Trapani, ale procestovala celou Itálii a nakonec zakotvila v sicilském Palermu, kde se věnuje literární tvorbě a pracuje jako učitelka dětí se zvláštní péčí. Dlouhou dobu psala pro různé literární blogy a online publikace. Poprvé na sebe výrazněji upozornila v roce 2010 povídkovou sbírkou nazvanou anglicky Hidden in the Dark….

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 129×206, 448 stran
Datum vydání: 18. 1. 2021
ISBN: 978-80-7625-098-7

E-kniha

Velikost: 1.92 MB | 4.89 MB | 1.41 MB

Novinky