Logo

Život mezi řádky

Smrtelný hřích

Smrtelný hřích

Trpělivost přetekla, na pokání je pozdě

Grundová Maria

V bývalém lomu na jednom ze švédských ostrovů je nalezena mrtvá dívka, která spáchala sebevraždu. Krátce poté má komisařka Sanna se svou novou kolegyní Eir vyšetřit brutální vraždu. Obětí je movitá majitelka místního antikvariátu. Zdá se, že mezi její vraždou a sebevraždou mladé dívky je spojitost. A na další oběť není třeba dlouho čekat... Více >

Tištěná kniha 169 Kč 379 Kč - 55 %
E-kniha 258 Kč 322 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeVideo Další informace

O knize

„Jeho tvář přistane na kameni, porostlém mechem, jeho tělo ztratí kontrolu a oči se mu protočí. Slyší je přicházet: Smrt vlkovi, smrt vlkovi, smrt vlkovi…"

Na odlehlém ostrově u východního pobřeží Švédska se v zaplaveném vápencovém lomu najde utopená čtrnáctiletá dívka. Má podřezaná zápěstí, ve vlasech zamotaný provázek a na jednom z boků fixem napsané číslo 26. V okolí lomu se nenajdou žádné stopy. Den poté je na druhé straně ostrova objevena u sebe doma brutálně zavražděná movitá majitelka antikvariátu.

Kromě četných bodných ran v hrudníku lze na hrdle vidět dva řezy znázorňující kříž. Zatímco dívčina smrt je vyhodnocena jako sebevražda, kriminální komisařka Sanna Berlingová spolu s novou kolegyní Eir Pedersenovou zahajují vyšetřování vraždy majitelky antikvariátu. Sanně ovšem neunikne děsivá spojitost mezi posledním případem a mrtvou dívkou. Zároveň s řešením případu se Sanna potýká se svou minulostí, žije v garáži a je patrně jediná, kdo dokáže spolupracovat se svéráznou Eir, která si před nikým nebere servítky.

Brzy vyjde najevo, že tyto události jsou jen počátkem řady dalších bestiálních vražd. A tak začíná boj s časem. Boj, v němž se klíč k hrůzné pravdě zřejmě ukrývá na staré fotografii skupinky dětí ve zvířecích maskách a který zároveň bude mnohem osobnější, než by si Sanna vůbec dokázala představit.

Slibný debut začínající autorky, silné a uvěřitelné postavy dvou vyšetřovatelek s mnohoznačnou minulostí.  

Náhled knihy

Video

Připravujeme na březen. Podívejte se na trailer na napínavou kriminálku, oceněnou Švédskou akademií autorů krimi. Více informací

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×209, 344 stran
Datum vydání: 1. 3. 2021
ISBN: 978-80-7625-157-1

E-kniha

Velikost: 1.79 MB | 4.19 MB | 1.05 MB

Novinky