Logo

Život mezi řádky

Ve světle nebo ve stínu

Ve světle nebo ve stínu

Block Lawrence

Povídková antologie, v níž ožívají obrazy amerického malíře Edwarda Hoppera Více >

Tištěná kniha 303 Kč 379 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Povídková antologie, v níž ožívají obrazy amerického malíře Edwarda Hoppera

Patnáct světoznámých prozaiků se nechalo inspirovat obrazy Edwarda Hoppera a na jejich motivy napsali každý svůj originální příběh. Další připojila Gail Levinová, kunsthistorička a známá odbornice na Hopperovo dílo. Poslední přidal Lawrence Block, autor více než padesáti bestsellerů, který rovněž povídky sestavil do této antologie. Každá ze sedmnácti povídek je uvedena barevnou reprodukcí obrazu, z něhož spisovatel čerpal.

Vyprávění se ujali mistři pera a autoři bestsellerů z různých žánrů. Nechybějí ani takoví velikáni, jakými jsou Stephen King, Lee Child či Joyce Carol Oatesová. K nim se přidala i řada dalších, například Michael Connelly, Megan Abbottová, Justin Scott (nazývaný „Dickem Francisem jachtingu“) či mistr detektivního thrilleru Jeffery Deaver.

Můžete se těšit na širokou škálu žánrů, od hororu, přes detektivku až po povídky tajemné, fantastické či romantické. Obrazy amerického realistického malíře Edwarda Hoppera jsou plné osobitého kouzla a nejen milovníky umění vybízejí k objevování příběhů v nich ukrytých. Díváme se na ně a jsme vtahováni do jejich světa.
Co všechno se za nimi skrývá?
 
Dvě z povídek – Hudební salonek od Stephena Kinga a Podzim v bufetu od Lawrence Blocka – byly nominovány na Cenu Edgara za nejlepší povídku roku 2016.

Náhled knihy

Recenze

Ve světle nebo ve stínu je lehce nadprůměrná antologie, nicméně vysoká koncentrace „velkých jmen“ budí podstatně větší očekávání. Je zábavné prohlédnout si Hopperova díla, jež povídky inspirovala, a přemýšlet, jak se s nimi daný spisovatel či spisovatelka vypořádali, avšak literární hodnota příběhů má kolísající tendence. Největším lákadlem tak zůstávají osobnosti autorů a jejich vztah k dílu a životu jednoho z nejznámějších amerických realistických malířů 20. století.
Celá recenze na Iliteratura.cz

O autorovi

Block Lawrence

Narodil se v roce 1938. Block je zkušený americký autor detektivních románů a všeobecně uznávaný mistr svého řemesla. Napsal více než padesát knih, z nichž ho proslavily především série o bývalém policistovi a abstinujícím alkoholikovi Mathewovi Scudderovi, gentlemanském zloději Berniem Rhodenbarrovi nebo nájemném vrahovi Kellerovi. Do češtiny byly přeloženy bezmála dvě desítky jeho knih, například…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 130×208, 280 stran
Datum vydání: 28. 2. 2017
ISBN: 978-80-7359-523-4

Novinky